Contact/Over ons

Onze contactgevens en wat achtergrondinformatie over hoe wij tot deze bijzondere sport zijn gekomen vind je hier!

Op deze pagina:

Contact

Voor aanmeldingen voor trainingen, vragen, opmerkingen, tips etc. zijn wij bereikbaar via info@paardenboog.nl, telefoon of het contactformulier hiernaast. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan met het tweede formulier hiernaast.

Adresgegevens:

Paard en Boog
Poolsestraat 41-B
5161 AL Sprang-Capelle
+31(0)6 416 453 66
info@paardenboog.nl

Bankrekening, KvK-nummer en btw-id:

Rekeninggegevens:

PAARD EN BOOG
NL92 RABO 0308 5086 45
BIC/SWIFT: RABONL2U

KvK-nummer: 65008979

btw-id: NL001874683B09 

Aanmelden nieuwsbrief:

Over ons

Wij, José en Arno, hebben elkaar leren kennen bij de trainingen van de Horsebackarchers of Holland in Rijpwetering. Arno had al langer de droom om ooit lessen te geven in boogschieten te paard en was zijn weiland hier stukje bij beetje voor aan het inrichten. Door José, in het bezit van een instructeursdiploma, raakte dit in een stroomversnelling en inmiddels zijn we al heel wat jaren verder!

José

José (1985) rijdt sinds haar 9e paard. In het verleden heeft ze vooral jonge paarden gereden en richtte zij zich op de dressuur/springsport. Ze heeft ook een eigen paard; Flint. Hij is een KWPN-ruin uit 2010. Toen hij in 2014 geblesseerd raakte bekeek José wat ze verder nog met hem kon doen en stuitte ze op horseback archery. “Ik vind de sport echt super leuk! Omdat je de controle te paard soms even moet laten gaan leer je beter met je paard samen te werken en te communiceren.”

Arno

Arno (1982) rijdt sinds zijn 10e paard, uiteindelijk kocht hij op zijn 21e de merrie Vanilla (KWPN x Connemara) van een vriendin. Ter gezelschap volgde niet veel later de draverhengst Volare.

Dankzij Volare verdiepte Arno zich in verschillende stromingen van Natural Horsemanship. Ook was Arno enkele jaren cursusleider voor Paard Natuurlijk.

Arno maakte vooral buitenritjes met zijn paarden, totdat hij het computerspelletje Mount & Blade kocht. Na enige tijd werd het leger dat hij zorgvuldig had opgebouwd genadeloos afgeslacht door boogschutters te paard.

“De computer speelt vals, zo nauwkeurig kun je nooit vanaf een galopperend paard schieten!”, dacht een verbouwereerde Arno.

“Of kan het toch wel…?” Een dag later kocht Arno zijn eerste ruiterboog en sloeg hij aan het experimenteren.

Op YouTube zijn veel filmpjes van boogschutters te paard te vinden, maar een concrete uitleg bleek onvindbaar. Na een jaar aanklooien hoorde Arno van het bestaan van de Horsebackarchers of Holland en voegde hij zich al snel bij de club.

Daar leerde hij later José kennen. Het duurde niet lang voor ze samen les gingen geven in deze sport.

Dat begon op geïmproviseerde horsebackarchery tracks, bestaande uit prikpaaltjes en lint op een weiland. Maar inmiddels heeft Paard en Boog een mooie stevige track, inzetbaar in alle seizoenen, met verlichting, besproeiing en tijdmeting.