Lessen en workshops boogschieten te paard

Interesse om het boogschieten te paard te leren? Wij geven op verschillende locaties door Nederland lessen en workshops. Ook komt het steeds vaker voor dat we op een manege of pensionstal langskomen voor een kennismakingsworkshop boogschieten te paard.

Op deze pagina:

Workshops boogschieten te paard

Bij onze workshops staan veiligheid en respect voor het paard voorop. Beginners leren in anderhalf a twee uur op de grond de techniek aan die wij gebruiken om veilig en snel vanaf het paard te kunnen schieten. We gebruiken hiervoor de Hongaarse snelnoktechniek, waarbij we de pijlen in een waaier in de booghand dragen en die er een voor een uit pakken. Gevorderden krijgen andere oefeningen om hun techniek te verbeteren.

Als we deze techniek onder de knie hebben, gaan we in twee groepen te paard. We beginnen in stap terwijl iemand met het paard meeloopt, zodat de ruiter zich op het boogschieten kan richten. Als dat lukt, gaan we steeds een stapje verder: in stap zonder begeleiding, in draf met begeleiding en in draf zonder begeleiding. Met eigen paard meedoen is ook mogelijk, we steken dan wat meer tijd in het wennen van het paard aan het boogschieten.
 
We geven deze workshops op onze eigen locatie in Kaatsheuvel en in Arnhem en Hellevoetsluis.
 
Ook geven we regelmatig workshops op andere locaties die het eens willen proberen. Verder zijn er maneges die ons inschakelen voor workshops die alleen toegankelijk zijn voor ruiters die daar al rijden.
 
De tarieven verschillen per locatie en zijn hier te vinden.

Kennismakingsworkshops boogschieten te paard

Regelmatig geven we kennismakingsworkshops op onder meer maneges en pensionstallen. De opbouw is hetzelfde als bij de hierboven beschreven workshop, maar dan nemen we wat meer tijd voor het wennen van de paarden aan het boogschieten.

Voor veelgestelde vragen over deze workshops hebben we een FAQ opgesteld die hier is te lezen. Interesse in een kennismakingsworkshop? Neem dan contact met ons op!

Lessen boogschieten te paard

We geven ook lessen boogschieten te paard. Het doel hiervan is de deelnemers naar een hoger niveau te tillen zodat ze uiteindelijk kunnen meedoen aan wedstrijden. De lessen beginnen met een uur training te voet. Daarna gaan we in twee groepen ieder drie kwartier te paard.

Op onze eigen locatie in Kaatsheuvel geven we wekelijks lessen. Daarnaast geven we maandelijks lessen in Arnhem en Hellevoetsluis.

De tarieven verschillen per locatie en zijn hier te vinden.