Demonstraties en shows

Op zoek naar een originele en spectaculaire demonstratie voor de open dag van uw manege of pensionstal? Of zoekt u een spannende show voor uw evenement? Dan kunnen wij u zeker van dienst zijn!

Op deze pagina:

Demonstraties boogschieten te paard

We willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het boogschieten te paard en daarom geven we van begin af aan al demonstraties in onze sport. De demonstratie duurt een halfuur en hierin laten twee ervaren ruiters onder begeleiding van een verteller zien hoe de sport in zijn werk gaat.

Het publiek krijgt uitleg waarom de ruiters in de verlichte zit staan, wat voor zadels wij gebruiken, wat er komt kijken bij het wennen van het paard aan het boogschieten en wat voor technieken wij gebruiken om vanaf een galopperend paard een pijl te laden en af te schieten. Op het eind volgt een korte wedstrijd tussen de twee ruiters, daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

In overleg kunnen we de duur en de inhoud van de demonstratie aanpassen. Voor een meerprijs kunnen wij ook een boogschietkraam op uw evenement verzorgen waar de bezoekers te voet de eerste beginselen in de praktijk kunnen brengen.

Spectaculaire paardenshow

Voor een spectaculaire paardenshow die anders is dan andere leent het boogschieten te paard zich uitstekend. Daarom hebben we een unieke show gecreëerd met een spannende verhaallijn erin.

De verhaallijn in het kort: Reindert de Rover wil een door de dorpelingen luxe gedekte tafel leegroven en dreigt iedereen neer te schieten die hem een strobreed in de weg legt. De dappere dorpsheldin Gwendolyn daagt hem daarom uit voor een duel boogschieten te paard.

In dat duel zorgt Reindert voor flink wat chaos en probeert hij op alle mogelijke manieren vals te spelen. Toch weet Gwendolyn te winnen. Reindert accepteert zijn verlies niet en probeert de spelleider middels bedreiging op andere gedachten te brengen, maar Gwendolyn werkt Reindert van zijn paard.

Hierop volgt een gevecht te voet waarbij pijl en boog uitvoerig worden gebruikt. Uiteraard wint Gwendolyn dit gevecht en Reindert wordt bewusteloos door zijn paard het terrein afgesleept.

Om een veilige show te garanderen hebben we hier uitgebreid voor geoefend. Voor de gedeelten die ook maar enig risico zouden kunnen inhouden gebruiken we zogenoemde blunts; pijlen met een rubberen punt.
In overleg kunnen we de duur en de inhoud van de show aanpassen. Voor een meerprijs kunnen wij ook een boogschietkraam op uw evenement verzorgen waar de bezoekers te voet de eerste beginselen in de praktijk kunnen brengen.

Riddershow

In samenwerking met Damad Horse Show kunnen wij ook een indrukwekkende riddershow verzorgen. Een langlopende vete tussen graaf Jorg en de koene ridder Floris wordt hierin voor eens en altijd beslecht. Dat gebeurt in een duel waarin vier ridders het tegen elkaar opnemen.

Eerst bewijzen zij zich met diverse proeven te paard waarbij ze hun vaardigheden met zwaarden, speren, pijl en boog en lans laten zien. Uiteindelijk komt het tot een steekspel, waarna graaf Jorg ridder Floris op lafhartige wijze van zijn paard werkt. Hierna volgt een gevecht met zwaarden en bijlen op de grond. De video hieronder toont een impressie.

Boogschietkraam

Een leuke en gegarandeerd populaire aanvulling op onze shows en demonstraties is een boogschietkraam. Wij nemen ruiterbogen, pijlen en doelen mee zodat uw bezoekers zelf de Hongaarse boogschiettechniek kunnen uitproberen. Ook kinderen kunnen meedoen, we hebben hier speciale kinderbogen voor.