Arnhem

Bij Stal Mansour in Arnhem (Gelderland) geven we workshops en lessen in boogschieten te paard. Deze vooruitstrevende manege heeft als eerste in Nederland een HIT-actief systeem aangelegd waarbij de paarden altijd vrij rond kunnen lopen en toegang hebben tot automatische voerstations. We zijn dan ook best trots dat we hier les mogen geven! Bij de reguliere lessen van de manege is ook te zien dat paardenwelzijn een belangrijke rol speelt. Dit resulteert in moedige paarden die bijzonder geschikt zijn voor onze sport. Meedoen met een eigen paard is in overleg met de manege ook mogelijk.

Op deze pagina:

Opbouw les

Deelnemers die de beginselen van het boogschieten te paard nog niet hebben meegekregen, moeten eerst een privéles of een workshop volgen om aan de lessen mee te kunnen doen.

Om 13.00 uur begint de groepsles doorgaans. We werken eerst zo’n drie kwartier vanaf de grond aan de boogschiettechniek en gaan daarna in twee groepen ieder drie kwartier te paard. De les is om 15.30 uur afgelopen.

Daarna is er nog tijd om na te praten.

Opbouw Workshop

Meedoen aan de workshop kan vanaf 12 jaar. De workshop begint om 12.30 uur in de kantine. Na een stukje theorie gaan we de bak in om de basistechniek voor het boogschieten te paard onder de knie te krijgen. Dat doen we zo’n 2 uur te voet. Vervolgens gaan we in twee groepen ruim een halfuur te paard. De workshop is om 16.30 uur afgelopen.

Veiligheid gaat voor

Een cap is verplicht. Rij-ervaring is ook een vereiste. Ervaring met boogschieten is niet nodig.

Als een nieuw paard te angstig reageert op het boogschieten, kunnen wij de ruiter niet te paard laten gaan omdat het dan te gevaarlijk wordt. Dit is tot nu toe niet gebeurd, maar we willen toch waarschuwen dat deelname geen garantie is dat je ook te paard zult schieten. Uiteraard krijg je in zo’n geval tijdens de les wel naast je paard verdere begeleiding bij het wennen aan het boogschieten.

Data en aanmelding

Betaling loopt via Stal Mansour. Aanmelden kan via info@mansour.nl. Een overzicht van aankomende trainingen en workshops is op onze agenda te vinden.