Winterkamp

Wanneer:
12 januari 2019 @ 10:00 – 13 januari 2019 @ 18:30
2019-01-12T10:00:00+01:00
2019-01-13T18:30:00+01:00
Winterkamp

We kunnen iets nieuws aankondigen: het Paard en Boog Winterkamp! Een intensief trainingskamp gericht op het schieten volgens de Koreaanse regels van de IHAA. Dit kamp geven we op 12 en 13 januari in de overdekte rijbaan (70×20) meter met kantine van RSV De Kegelaer in Kaatsheuvel.

In dit bericht:

Voor alle niveaus
Koreaanse regels
Programma
Eten
Overnachten
Prijzen
Doorgang
Inschrijven

Voor alle niveaus

Geïnteresseerden van alle niveaus kunnen zich aanmelden. Voorwaarde om mee te doen is ervaring met paardrijden óf boogschieten. Ervaring met de combinatie hiervan is niet noodzakelijk. Wie dit nog nooit heeft gedaan, raden we aan om eerst een privéles of groepsles te volgen zodat de beginselen al bekend zijn en niet nog tijdens het weekend moeten worden aangeleerd. Zo kan iedereen het maximale uit het trainingsweekend halen. Een eigen ruiterboog is niet nodig, deze kun je tijdens het weekend van ons lenen.

Koreaanse regels

We richten ons dit weekend volledig op het schieten volgens de Koreaanse regels van de IHAA. Dat betekent dat we de pijlen niet vanuit de booghand, maar vanuit een quiver (pijlenkoker) laden. We hebben twee quivers ontwikkeld die we aan een riem dragen en die we het fijnst vinden werken. Het gebruik van deze quivers tijdens het kamp is inbegrepen. De focus ligt tijdens de training minder op het snelschieten en meer op het gericht schieten omdat precisie bij de Koreaanse regels een grotere rol speelt.

Programma

Zaterdag
Vanaf 08.15 Verzamelen en uitleg
09.00 Training te voet, snelladen vanuit quiver
10.15 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
11.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
12.45 Paarden afzadelen, lunch
14.15 Training te voet
15.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
16.45 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
18.00 Paarden afzadelen, uitstappen en naar de wei brengen
19.00 Diner
Zondag
Vanaf 08.15 Verzamelen en uitleg
09.00 Training te voet, snelladen vanuit quiver
10.15 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
11.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
12.45 Paarden afzadelen, lunch
14.15 Training te voet
15.30 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 1
16.45 Paarden zadelen, losrijden en training te paard groep 2
18.00 Paarden afzadelen, uitstappen en naar de wei brengen

Eten

De Kegelaer verzorgt op zaterdag de lunch (broodjes, soep en salade). Het avondeten bestaat uit friet met een snack en salade. Onze (schoon)ouders verzorgen een ontbijt voor degenen die overnachten. In de middag hebben we weer een lunch van De Kegelaer. Het hele weekend kunnen we thee en limonade pakken. Verdere consumpties kunnen in de kantine worden aangeschaft. Het is helaas niet toegestaan zelf consumpties mee te nemen.

Overnachten

De paarden overnachten op onze wei in dezelfde straat als De Kegelaer. Deelnemers die dat willen, kunnen overnachten bij onze (schoon)ouders op enkele minuten rijden van de rijvereniging waar we trainen. Zij moeten zelf een bed, slaapzak en kussen meenemen.

Prijzen

Deelname met eigen paard 2 dagen 175
Deelname met eigen paard 1 dag 100
Deelname met huurpaard 2 dagen 2x per dag 250
Deelname met huurpaard 2 dagen 1x per dag 200
Deelname met huurpaard 1 dag 2x per dag 130
Deelname met huurpaard 1 dag 1x per dag 100
Deelname te voet (niet te paard) 2 dagen 150
Deelname te voet (niet te paard) 1 dag 80

Inschrijven

Aanmelden voor het trainingskamp kan met het formulier hieronder.

Willen we alleen weten als je geen eigen paard meeneemt
Voorwaarden en regels voor lessen en workshops:

1 - Iedere sport brengt risico’s met zich mee en boogschieten te paard is geen uitzondering. Wij doen er alles aan om uw veiligheid te waarborgen, maar kunnen 100% veiligheid niet garanderen. Wij nemen aan dat u hier als deelnemer bekend mee bent en hier begrip voor heeft. Deelname is op eigen risico.

2 - Het niet opvolgen van onze instructies kan grote risico’s met zich meebrengen. Wij nemen aan dat u dat inziet. Bij het niet opvolgen van onze instructies bestaat de mogelijkheid dat we u uit de les of workshop verwijderen.

3- De mogelijkheid bestaat dat een les of workshop vanwege slecht weer, gebrekkige beschikbaarheid van paarden of andere onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. In zo’n geval informeren wij u zo snel mogelijk en brengen wij geen kosten in rekening.

4- Na het aanmelden voor een les of workshop, nemen wij aan dat u ook komt opdagen. Afmelden kan tot 7 dagen voor aanvang van de les of workshop. Bij een afmeldingen binnen 7 dagen voor aanvang van de les of workshop brengen wij de helft van de kosten in rekening. Bij een afmelding op de dag van de les of workshop brengen wij de volledige kosten in rekening.

5 - Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, bepalen wij zelf wie er wel kunnen komen en wie niet.

6 - Het gebruik van het trainingsmateriaal is gratis, maar schade aan bogen of pijlen moet wel worden vergoed.

7 - Bij aanschaf van een 10- of 5-rittenkaart voor de groepslessen in Kaatsheuvel gaan we er vanuit dat je iedere week komt. Als je niet kunt komen, dien je dat aan te geven in bijvoorbeeld de groepsapp. Per 10-rittenkaart kun je je 10 keer afmelden en per 5-rittenkaart 5 keer. Je kunt dus om de week komen en als het een keer niet uitkomt kun je dat in de andere week inhalen. Tot 24 uur voor aanvang van de groepsles is afmelden kosteloos. Bij afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang brengen wij de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij niet verschijnen zonder afmelding brengen wij de volledige kosten in rekening.

8 - Wij streven ernaar de groepsles iedere week door te laten gaan, maar dit zal niet altijd lukken, bijvoorbeeld als wij op trainingskamp zijn of als het weer dusdanig slecht is dat trainen geen zin heeft. Wij zullen het tijdig aangeven wanneer een les niet door kan gaan.

Geef een reactie