Tower wedstrijd op 5 juli

De premier heeft gesproken, wedstrijden mogen weer vanaf juli! En dus houden we op 5 juli eindelijk weer een echte wedstrijd. We doen met de Tower 90 Postal Match en zullen deze ook live uitzenden op Facebook. Deze keer zal er tijdens de wedstrijd een ranglijst worden getoond.

De Hongaarse track is door de IHAA vervangen door de zogenoemde Tower track. Deze komt met een eigen blazoen en een nieuwe puntentelling. Benieuwd hoe dat in de praktijk uitpakt? Doe dan mee!

In dit bericht:

Live uitgezonden

We gaan deze oefening live uitzenden op Facebook. De afgelopen maanden zijn we namelijk bezig geweest met het opzetten van een systeem waarmee we tussen verschillende camera’s kunnen wisselen om alles mooi in beeld te brengen. We hebben al een test gedaan maar toen was de verbinding te traag om de beelden vloeiend door te spelen, inmiddels hebben we een nieuwe snellere telefoon hiervoor en hopen we deze keer op een beter resultaat!

Regels voor Tower

De Tower wijkt op een paar belangrijke punten af van de Hongaarse track die we tot nu toe gewend zijn. Het blazoen is nog steeds 90 centimeter in omtrek, maar verdeeld in 5 zones die 1, 2, 3, 4 of 5 punten scoren. Bij de 90 meter variant (die wij rijden) krijg je 1,5 bonuspunt per seconde onder de 18 als je 3 of meer pijlen raakt. Als je 2 pijlen raakt krijg je 1 bonuspunt per seconde en als je er 1 raakt maar krijg je 0,5 bonuspunt per seconde (wel moet je in totaal 3 pijlen hebben geschoten om bonuspunten te krijgen.

Verder krijg je 5 strafpunten als je over de 18 seconden gaat. Als je er flink overheen gaat krijg je een 0 score voor die run maar dat is met onze paarden eigenlijk niet mogelijk. De volledige regels zijn hier te lezen. Let op dat je de regels voor de 90 meter baan leest en niet die voor de 110 meter!

Corona protocol

Uiteraard is een activiteit als deze alleen mogelijk als we ons aan de regels en voorschriften houden. Lees daarom hier ons corona protocol.

Kosten en aanmelding

Om mee te doen moet je al ervaring hebben met boogschieten te paard en je/ons paard zelfstandig naar en door de track kunnen krijgen. Er is beperkt plaats, daarom is aanmelding geen garantie op deelname. Omdat de wGP eraan komt mogen junioren zich daarvoor hebben aangemeld meedoen voor 30 euro (ongeacht of ze een rittenkaart hebben of niet). Daarnaast kost meedoen 45 euro als je geen rittenkaart hebt, 35 euro als je er wel een hebt óf je kunt ervoor kiezen een goed werkende smartphone (iPhone 6 of nieuwer) te doneren zodat we die voortaan kunnen inzetten bij onze livestreams. Aanmelden kan met de knop hieronder.

Aanmelden