Oefening in Tower wedstrijd op 7 juni

Wedstrijden zijn wegens corona nog niet toegestaan, maar oefenen in wedstrijden mag wel vanaf juni! Dat gaan we dan dus ook doen op 7 juni vanaf 14.00 uur.

De Hongaarse track is door de IHAA vervangen door de zogenoemde Tower track. Deze komt met een eigen blazoen en een nieuwe puntentelling. Benieuwd hoe dat in de praktijk uitpakt? Doe dan mee! We houden de punten net zo nauwkeurig bij als bij een normale wedstrijd, er zal alleen geen klassement worden opgesteld.

In dit bericht:

Haal jij je target?

Bij deze oefening vragen we aan alle deelnemers om van te voren voor zichzelf een doel te stellen. Hoeveel punten denk je in 6 runs te kunnen halen? Dit geef je door bij je aanmelding en tijdens de oefening kijken we meteen of je je doelstelling haalt! Geen idee wat je van jezelf kunt verwachten op deze nieuwe track? Gebruik dan de nieuwe grading tabel van de IHAA als leidraad en kijk voor welke grading jij wilt gaan!

Live uitgezonden

We gaan deze oefening live uitzenden op Facebook. De afgelopen maanden zijn we namelijk bezig geweest met het opzetten van een systeem waarmee we tussen verschillende camera’s kunnen wisselen om alles mooi in beeld te brengen. Dit wordt dus de ultieme test om te kijken of dit systeem werkt!

Regels voor Tower

De Tower wijkt op een paar belangrijke punten af van de Hongaarse track die we tot nu toe gewend zijn. Het blazoen is nog steeds 90 centimeter in omtrek, maar verdeeld in 5 zones die 1, 2, 3, 4 of 5 punten scoren. Bij de 90 meter variant (die wij rijden) krijg je 1,5 bonuspunt per seconde onder de 18 als je 3 of meer pijlen raakt. Als je 2 pijlen raakt krijg je 1 bonuspunt per seconde en als je er 1 raakt maar krijg je 0,5 bonuspunt per seconde (wel moet je in totaal 3 pijlen hebben geschoten om bonuspunten te krijgen.

Verder krijg je 5 strafpunten als je over de 18 seconden gaat. Als je er flink overheen gaat krijg je een 0 score voor die run maar dat is met onze paarden eigenlijk niet mogelijk. De volledige regels zijn hier te lezen (op de IHAA site staat nog dat het Hungarian heet, maar de nieuwe naam is écht Tower). Let op dat je de regels voor de 90 meter baan leest en niet die voor de 110 meter!

Corona protocol

Uiteraard is een activiteit als deze alleen mogelijk als we ons aan de regels en voorschriften houden. Lees daarom hier ons corona protocol.

Kosten en aanmelding

Om mee te doen moet je al ervaring hebben met boogschieten te paard en je/ons paard zelfstandig naar en door de track kunnen krijgen. Er is beperkt plaats, daarom is aanmelding geen garantie op deelname. Meedoen kost 45 euro als je geen rittenkaart hebt, 35 euro als je er wel een hebt óf je kunt ervoor kiezen een goed werkende smartphone (iPhone 6 of nieuwer) te doneren zodat we die voortaan kunnen inzetten bij onze livestreams. Aanmelden kan met de knop hieronder.

Aanmelden