Toeschouwers welkom bij wedstrijd boogschieten te paard

Zojuist hebben we het volgende persbericht uitgestuurd:

Voor spektakel te paard kunnen geïnteresseerden op zondag 6 mei terecht op het terrein van Paard en Boog in Kaatsheuvel. Dan vindt daar een postalwedstrijd plaats met twaalf deelnemers uit heel Nederland en België.

Toeschouwers zijn van harte welkom om zondag 6 mei tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen op de Baan 18 in Kaatsheuvel. Deze wedstrijd is een ideale gelegenheid om kennis te maken met deze groeiende sport.

Beter weer dan de vorige keer

In maart organiseerde Paard en Boog nog de kwalificatie voor het WK in Hongarije. De kwalificatie werd toen gereden bij een gevoelstemperatuur bij -15 graden Celsius. Deze keer belooft het weer een stuk gunstiger te worden voor de deelnemers en toeschouwers.

Koreaanse regels

De huidige postal wordt op een wedstrijdbaan volgens Koreaanse regels gereden. Dat houdt in dat de ruiters voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts schieten. Ze moeten in galop hun pijlen uit een quiver (pijlenkoker) pakken en in ieder doel zo nauwkeurig mogelijk één pijl schieten.

Over postalwedstrijden

De internationale organisatie voor het boogschieten te paard, IHAA, schrijft om de twee maanden een postalwedstrijd uit. Iedereen over de hele wereld kan meedoen en zijn score insturen, zolang de wedstrijd maar wordt gehouden op een wedstrijdbaan die voldoet aan de richtlijnen van de IHAA. Zo is bepaald dat de baan 90 meter lang moet zijn en ook is voorgeschreven waar de doelen moeten staan.

Na twee maanden zet de IHAA alle ingezonden scores op een rijtje waarmee een internationale ranglijst ontstaat. Deze lijst wordt meestal aangevoerd door Hongarije, waar het boogschieten te paard een grote sport is. De Nederlanders zijn al regelmatig in de top 20 te vinden.

Over boogschieten te paard
Boogschieten te paard bestaat al duizenden jaren, maar is als moderne sport nog volop in ontwikkeling. De meest beoefende vormen zijn de Hongaarse vorm en de Koreaanse vorm. Meer informatie is te vinden op https://www.paardenboog.nl/introductie/

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.paardenboog.nl

Laat een reactie achter