Némethy Trainingsweekend in Rijpwetering

17-09-15 – Trainer Christoph Némethy, zijn vriendin Bianca en zijn student Benno kwamen naar Nederland voor een door de Horsebackarchers of Holland georganiseerd trainingsweekend. Het was een intensief, gezellig, leerzaam en leuk weekend! Met een hoop nieuwe en enthousiaste horseback archers die allemaal flink hun best deden, goed meehielpen en volgens mij ook allemaal met sprongen vooruit zijn gegaan.

Jose kreeg ook nog de kans het eerste examen te halen en heeft die nu binnen! We hebben met de groep ook nog op het tweede examen geoefend. Dat komt neer op een soort synchroon schieten zoals op het filmpje hieronder is te zien.

Volare was een niet moe te krijgen racemonster, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weekend was goed georganiseerd. Gezamenlijke oefeningen waar mogelijk en twee groepen waar nodig. Persoonlijk vond ik het een goede keus om de beginners en de gevorderden te splitsen. Zo werd voorkomen dat gevorderden zich storen aan beginners die tergend traag (in stap) door de baan gaan. Tegelijkertijd hoefden de beginners zich nu niet opgejaagd te voelen.

Vanwege deze verdeling staan op de filmpjes die ik heb gemaakt alleen beginners (op trainer Christoph na dan), want tijdens de training van de gevorderden was ik zelf natuurlijk te druk met rijden.

Met de vaart van Volare is het soms lastig schieten!

José oefent nog even voor het examen boogschieten te paard…

Laat een reactie achter